Fitness

Jag gillar inte den här nya "fitnesshetsen" som är trendig och också har varit det ett tag. Innan var det smalhetsen, när alla tjejer endast skulle vara skinn och ben, och även om denna trend till viss del fortfarande lever kvar, så har fitnesshetsen tagit över väldigt mycket. Denna trend att man enligt idealet ska ha en vältränad, tonad men självklart fortfarande smal kropp är ju faktiskt på flera sätt bättre än smalhetsen, för det är ju faktiskt hälsosamt att ta hand om sin kropp, träna och äta bra mat. Men på många sätt är den lika illa som smalhetsen. Långt ifrån alla kan nå denna s.k. "idealkropp" hur mycket de än tränar, och då går det lätt för långt. Om man tränar för mycket, tränar när man egentligen inte mår så bra och på så vis pushar sig alldeles för hårt och kanske går på diet som man har hört ska vara bra för att antingen gå ner i vikt eller bygga muskler, riskerar man att hamna i ett beroende och det är aldrig bra att vara slav under någonting. Det är klart att träning kan och även bör vara en stor del av ens liv, men om det är det enda man tänker på, det enda man planerar sitt liv efter, ja då har det fan gått för långt.



Mitt råd till alla tjejer, och killar med för den delen, där ute, som är osäkra på sin kropp och vill förändra sin kropp, är att göra det! Börja springa ett par km i veckan, och kanske bestämma att bara äta godis på helgerna. Skaffa ett medlemskort på ett gym där en annan kompis gymmar, för med en träningskompis blir man ju så sjukt peppad och det blir så grymt mycket roligare. Och tänk på att även om motivationssidor på Instagram och Tumblr kan vara sjukt inspirerande, tycker jag inte att du ska sätta upp mål utifrån de bilderna, utan sätt upp mål utifrån dig själv och dina egna förutsättningar.  Du är du och inte någon annan, och jag tror inte att det kommer något gott utav att hela tiden jämföra sig med andra. Jämför dig hela tiden med dig själv, och tävla mot dig själv för att motiveras att fortsätta kämpa. Läs motivitationscitat för att peppa dig själv att komma framåt.


Sätt upp små delmål, så att du hela tiden känner att du kommer framåt. 
Jag är ingen träningsexpert, men jag skriver utifrån mina egna erfarenheter och tankar, och mitt sätt att se på träning. Träning är något fantastisk, något som har till uppgift att berika ditt liv och få dig att må bra. Träning är en livsstil, och inget som ska styra hela ditt liv.  


I'm back

Hejsan! Det var ju ett tag sen, men har inte haft nåt internet what so ever typ men nu är jag tillbaka! Jag har haft två jättemysiga dagar nu med människor jag tycker om. I tisdags drog jag faktiskt ner till gymmet, körde ett ganska lugnt pass tillsammans med syrran, men bättre det än inget, right? Mor min kom sedan och hämtade oss, så köpte vi pizza och körde ut till landet, där vi bara myyyyste hela kvällen. Det vad skönt kan jag lova er, det är så tyst och skönt därute. På onsdagen gick vi en lååång promenad, i ösregnet, och sedan åkte vi in till stan igen. Mötte lite senare upp Clara och Lisa för ett Step-pass på gymmet, skitkul och väldigt svettigt var det! Drog hem och duschade lite snabbt för att sedan dra ner på stan och plocka på sig lite donkenmat för att sedan dra hem till Jessica för en myskväll fylld med prat och skratt! Spenderade natten där, och drog sedan hem vid tre idag. Sitter nu här och bloggar, och taggar inför fest ikväll! Det är nämligen fest på puls, och det ska bli väldigt skoj och dansa runt med mina vänner! Hörs av senare ikväll, avslutar inlägget med bilder från de senaste dagarna :)




Bilder från vår blöta men otroligt vackra promenad!


Lite tråkiga bilder hos Jessica, hahah alla var så trötta så ingen ville vara med på bild ;)

Gårdagen

Hejsan allihopa! Gårdagen var grym, åkte ut till Felicia på kvällen för lite tacomys bara vi i klassen, och sedan kom det massa mer folk och det var grymt kul verkligen! Lite segt i början, men det blev bättre ju längre tiden gick, och det var såklart roligast på slutet, som alltid ;) inga bilder från kvällen tyvärr, hade för kul för att ta fram mobilen och det var kanske bra det hahah ;)
Idag är planerna att kanske dra ner till gymmet om jag orkar, det tvivlar jag verkligen på haha, men vi får väl hoppas! Och sedan på eftermiddagen åker jag, syrran och mamma ut till landet för lite mys bara vi tre, det var länge sedan och ska bli väldigt skönt att bara få koppla av lite. Spenderar kvällen och natten där, och får se om jag kan få upp nåt inlägg, mitt internet på mobilen har nämligen gått ut, och jag är jätteledsen :( och på landet har vi ingen wi-fi... Men jag kanske får upp ett inlägg ändå, och jag kan iaf planera ett bra inlägg eller två som jag kan lägga upp när jag kommit hem :) ha det bra så ses vi när vi ses! Pussss 

Gymtime

Hej allihopa! Kom precis hem från gymmet där jag och ett par girls har kört ett killerpass. ATC stod på schemat, cirkelträning alltså, och det var så sjukt jobbigt verkligen! Det kändes som om jag skulle spy typ hela tiden, men det känns såklart bra nu när man har gjort det! Tänkte att jag skulle skriva ett litet fitnessinlägg snart, om hur jag tränar och med lite motivation och så, skulle ni tycka det var kul? Säg gärna vad ni tycker att jag ska skriva om i kommentarerna :)

Svettiga tjejeeeer 

Ingen söndagsångest här inte

Så himla skönt att vi har lov, att slippa ha söndagsångest för en ny tuff vecka. Men eftersom jag bara har 3 lektioner på måndagar så har jag mer måndagsångest inför tisdagen, veckans absolut jobbigaste dag haha. Släkten har i alla fall åkt hem nu, det jag varit en mycket mysig dag och det var jättekul att träffa alla igen, det blir ju inte så ofta liksom. Sitter nu och snapar med lite sköningar, haha snapchat är min räddning när jag har tråkigt, har alltid roligt med snapchat ;) snart kommer Linn, alltså min storasyster hit och då ska jag mysa med henne eftersom hon åker hem till England imorgon :( men snart kommer hon hit igen och ska jobba i Stockholm i en månad, och då kommer vi förhoppningsvis kunna träffas oftare!! 
Imorgon drar jag och tränar med några girls, och sedan på kvällen blir det feeest. Ska bli grymt kul! 

Lite släääkt :)


Visst blev tårtan fin? En vanlig tårta med kiwi och hallon på och med kitkat runt om! Blev sjukt gott, om ni gillar choklad är den perfekt!! 

Mys

Hejsan! Denna eftermiddagen har varit ytterst ordinär, och lite tråkig då jag som sagt var tvungen att städa hela mitt rum. Men det blev bättre på kvällen, snackade med en väldigt saknad vän och även massa andra fina vänner!! Så kvällen blev bara bättre och bättre. Det har varit väldigt skönt med två myskvällar hemma, det har jag verkligen behövt efter allt i skolan! Imorgon kommer som sagt släkten, kommer nog upp mycket bilder imorgon! Puss och godnatt :)

Me innan jag och syrran drog ner till Ica för att köpa lite godiiiis
Mmmm

Träning

Ligger i sängen as we speak efter en fartfylld lördagsmorgon, precis som jag vill ha det. Strax innan tio i morse mötte jag upp Lisa, Clara, Linn, Rebecca och Alice för ett hårt men svinroligt zumbapass på gymmet. Så himla roligt att bara hoppa omkring och dansa samtidigt som man får en effektiv träning! Denna vecka har jag nämligen tagit en provvecka på Actic, vilket betyder att jag får träna så mycket jag vill där i en hel vecka, helt gratis! Så detta höstlov kommer förhoppningsvis bli ett riktigt träningslov, jag hoppas att jag kommer hålla motivationen igång bara, men det blir ju så mycket lättare när man tränar tillsammans med några så det kommer nog gå bra! Efter zumban stanna jag kvar och sprang lite på löpband, körde på crosstrainer och sedan lite styrka på det. Kom hem vid ett och har sedan dess ätit lunch och tagit ett varmt och väldigt välbehövligt bad. Imorgon kommer halva släkten hit för att fira mig och Karin, haha en månad efter vår födelsedag men så blev det. Det ska bli jättemysigt att få träffa alla igen, men detta besök betyder också en himla massa städning, då mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Det tar nog ett par timmar, och sedan får vi se vad jag hittar på sedan! Ha en fortsatt bra lördag så hörs vi av senare, puss puss!

Inte alla mycket kläder, nej nej ;) Under denna klädhög finns en synt men den syns inte ens haha!

LOOOOV

Hej! Det är loooov! Som jag och jag tror många med mig har längtat! Härlig känsla att inte behöva tänka på nåt mer än roliga saker den här veckan. Förlåt att jag inte bloggat på ett par dagar, men det jag varit fullt upp i skolan och har inte direkt haft tid. Onsdagen var en helt vanlig onsdag, med tränande av barn och plugg. På torsdagen var sista provet och då kunde man verkligen slappna av! Efter skolan var det dags för återträff med förra klassen, väldigt kul och mysigt att träffa alla igen! Saknar dem faktiskt ibland 😉 sedan kom min syster som bor i England hem och vi satt uppe till tolv och bara snackade om allt och inget, sååå mysigt! Har saknat henne väldigt mycket. Idag började vi dagen med en svinkul danslektion, och sedan fikamys med klassen. Idrott stod sedan på schemat, med ett dödande spinningpass på gymmet och sedan lite styrka på det! En riktigt träningsfredag, det gillar vi. Drog sedan med Clara, Lisa, Karin, Rebecca och Vanessa till partaj för att kolla lite inför halloween. Inte så mycket shoppinglycka direkt men kul hade vi så det var lyckat, en perfekt start på lovet! Ligger nu i soffan efter tacosmiddag och nu ska jag bara slappa inför en film med syrran och pappa! Fredagsmys på hög nivå. Kommer förhoppningsvis kunna öka min bloggning nu på lovet, får hoppas på det! Ha en bra kväll nu så hörs vi av snart. Puuuuuss

Fika med saknade tjejer i tisdags <3

Hööööst

Linnsan, min älskade syster <3

Fikaaaaa

Såhär kul hade vi på partaj hahah! Söt liksom. 

Avslutningsvis en bild på det otroligt mysiga cykelskyddet som räddar min rumpa från att frysa ihjäl under mina många cykelturer. Haha hej random bild men aja haha.

Tröööött

Jag är så himla trött... Hade prov idag, om statsskick/EU, sitta och skriva i 1.5 timmar, fan det värsta jag vart med om, sjukt jobbigt, men sjukt skönt nu när det är över! Bara ett prov kvar innan det är höstlov! Taggar nåt sjukt, har mycket roligt inplanerat, ska bli skönt och bara kunna slappna av och ha kul med fina människor. Det är ju livet liksom. Efter skolan drog jag och fika med Clara, Lisa, Karin och Amanda på bästa Kuriosa, en väldigt välbehövlig och kul stund. Gick omkring lite på stan med Mandis lite när alla andra var tvungna att dra, saknar henne när vi inte träffas varje dag, så det var supermysigt. Kom hem för en liten stund sen och ska snart äta middag för att sedan köra ett styrkepass. Sedan får vi se lite vad kvällen har att erbjuda på. Ha en super kväll nu finisar! :)
 
 

Helgen

Hejsan! Ledsen att jag inte hunnit blogga, men har haft fullt upp hela helgen, så har inte hunnit! I lördags gick jag en tur på stan med syrran, Jessica och Lovisa, mina fina, saknade vänner. Drog sedan på improvisationsteater med Lovisa och skratta så jag tjöt åt skådespelarna. Till er som inte vet kan jag säga att improvisationsteater är en teater där allt är improviserat och där publiken får bestämma handlingen. Så himla kul, och skådespelarna är så fruktansvärt duktiga! Efter det drog jag hem till Lovisa där det vankades kvällsmys med glass, popcorn och stortjutande till the notebook, världens bästa film, rekommenderar den verkligen! Somnande sent efter massa snack och vaknade sedan vid tolv. Drog vid 2 till cirkusen för voltträning, det var askul och gick jättebra! Resten av kvällen bestod av plugg och senaste avsnittet av Bron, världens bästa kriminalserie. Ännu en rekommendation ;) 
Dagen idag har bestått av matteprov, jongleringsträning full av skratt, träning med mina små söta barn, och råplugg inför ett prov om statsskick och EU som vi har imorgon. Kill me please... Det får gå som det går helt enkelt ;) Hörs av imorgon, nu ska jag snart gosa ner mig i min sköna säng, puss puss :)
 
 

Mys

Godmorgon! Vaknade för nån timme sen och har nu käkat frukost i min kära morgonrock, så jävla gosig är den! Snart ska jag och syrran dra ner till stan för att möta upp Jessica, så himla länge sedan, saknar henne som tusan! Så det ska bli jättemysigt :) Senare ikväll ska jag antagligen träffa några andra saknade vänner, det har blivit alldeles för lite tid med mina "gamla" kompisar sen jag började gymnasiet och det är så mycket nytt i mitt liv, men ni ska veta att jag älskar er precis lika mycket fortfarande och att ni betyder massor för mig. Ni vet vilka ni är :*
Nu ska jag börja fixa iordning mig inför en perfekt lördag, ses förhoppningsvis senare lovies! 
Några av mina finaste saknade vänner <3
 
 

FREDAAAAG

Hej alla glada! Hoppas att alla är glada idag för idag är det fredaaaag! Så himla skönt att bara få vila ut den här helgen innan det blir höstlov! Lovet kommer bli så himla bra, det har jag bestämt ☺️ Har inga direkta planer för helgen, men ärligt talat är jag glad för det, behöver verkligen en helg där jag kan vila ut, det har varit mycket på sista tiden, mycket roligt såklart, men det blir man ju också trött av haha ☺️ 
Dagen har varit super, gick upp vid halv nio för att fixa innan Clara och Lisakom ungefär en timme senare och vi började baka kärleksmums! 




Lite bilder från bakningen! ☺️
Kakorna blev väldigt uppskattade, då vi bakade 63 stycken och det i slutet av dagen var 8 kvar haha 😉 efter fikat med bästa klassen hade vi gympa med dans, volleyboll och mycket skratt! Perfekt fredag! Nu sitter jag once again och kollar på how i met your mother innan har snart ska äta middag med familjen! Får se om vi kanske hörs av senare ikväll! Ha en awesome fredag, puss! 



Right noooow

Torsdag

Hej allihopa i mörkret! Sitter här och glor på how i met your mother, kom precis hem från oboen och tänkte snart byta om till träningskläder och köra ett litet styrkepass för att få lite energi. Skulle egentligen dragit till cirkusen för ett stenhårt fyspass, men tränaren var sjuk så det blev inget med det, tyvärr :( 
Imorgon bitti kommer Clara och Lisa hit och så ska vi baka till våra kära klasskamrater till vår standardfika varje fredag. Det blir mysigt! Hörs kanske senare med ett till inlägg om jag har lust, annars hörs vi imorgon, pusspuss 

Bild från förra fredagen när jag tillsammans med massa andra på skolan hejade fram Sverige till vinst i VMkvalet! Väldigt mysig kväll med fina människor :) 

Cupcake från fikat förra fredagen, så himla fina och suuuupergoda! Blir svåra att slå haha ;)

Dagens

Dagens frisyr: Nytvättat och utsläppt :)
Dagens smink: Mascaraaaaa
Dagens klädsel: Än så länge min otroligt mysiga morgonrock, men får se vad jag tar på mig sen ;)
Dagens händelse: Får se vad som händer....
Dagens planer: Historiaprov, oboespelande och fysträning!
Dagens vill ha: LOV!
Dagens saknad: Värme och ljus :(
Dagens mat: Det vad skolmatsalen har att erbjuda och soppaaaa
Dagens kärlek: Mina underbara vänner.
Dagens humör: Glad men nervös inför provet :)
Dagens köp: Biljett till halloweenfest!
Dagens telefonsamtal: Inget än så länge haha
 
Börjar elva idag, men gick upp vid kvart i åtta för att duscha, somna typ i duschen, men nu ska jag iallafall sätta mig och plugga lite historia innan jag drar mig mot skolan för massa jobbiga lektioner med bara prov typ... Aja det kommer kännas bra när det är över. Ha en bra dag så ses vi senare, pussss
 

MALTA

Tänkte ta och berätta lite om den klassresa jag och min fina klass var på i juni det här året. Vi hade då sparat ihop pengar i 6 år och bestämt att vi skulle åka till Malta. Det var en fantastisk resa och här kommer lite bilder från första delen av resan :)
Taggade tjejer!
Taggade klassisar med!
Fiiiint
Söt kille osv
Glada bruds :)
Wooooo
Huuuuur vackert?
Nu blev det här inlägget väldigt långt, och orkar inte sitta och leta efter fler bilder just nu, men det kommer ett till Malta inlägg med massa bilder snart igen! Hoppas ni gillade det :)
 
 
 

Grey's

Hejsan alla fina! Sitter just nu och pustar ut efter en lång men rolig dag! Var i skolan till runt fyra, fick mycket gjort även fast jag var så trött att jag vid flera tillfällen ramla ner på golvet av skratt. Men det är precis så det ska vara ;) Då kom jag helt plötsligt på att det inte fanns någon som kunde öppna ciruslokalen, så var tvungen att rusha hem på cykeln, heeeela uppförsbacken hem för att hämta den, och sedan direkt till cirkusen. Och så märker jag att det redan fanns någon som hade nyckel.... Kul liksom... Haha nejdå men sen så har jag tränat barn i 2.5 timme, lika roligt som vanligt. Det är så härligt att jobba med barn, de ger en så mycket glädje och de ser upp till en och är så himla gulliga :) Kom hem för ungefär en timme sedan och har nu ätit och gosat ner mig i soffan för snart börjar Grey's anatomy! En av de bästa serierna jag vet, så hiiiimla bra verkligen! Men nu ska jag plocka ihop lite vindruvor i en skål och ta en tallrik äppelpaj som just kommit ut ur ugnen, ta på mig morgonrocken och mysa ner mig under en gosig filt. Livet kan ju fan inte bli bättre. Hörs kanske senare då jag ändå måste vara uppe halva natten då vi har tre prov/läxförhör imorgon! TRE! Döda mig liksom. Nej nu säger jag hejdå innan jag bli stressad, puss puss på er kära läsare :*
 
 
 
Ni får stå ut med dessa fula webcam bilder just nu haha. Lovar att bli bättre på att visa lite roligare bilder :)
 

English lesson

Sitter as we speak och lyssnar på världens mest onödiga föreläsning på engelskan och tänkte att jag att jag ta tiden till att blogga istället haha :) Är svinhungrig men ändå rätt så glad och pigg efter min väldigt behövliga slappa och ta hand om mig själv eftermiddag igår. Men måste gå nu, nu börjar föreläsningen bli lite viktig, så hörs senare! Puss puss :*
Fina vänner <3
 

Mitt liv de senaste 6 månaderna

Hej igen! Hemma nu efter en lååååång dag och sitter i soffan och tittar på grey's anatomy, bästa. Tänkte bara berätta lite om vad jag har gjort de här senaste 6 månaderna som jag har varit bloggfri!
De sista månaderna i nian var väldigt hektiska, men extremt roliga, med många skratt och roliga minnen från mina fina förra klasskamrater. Vi gjorde en kickass musikal, åkte på en fantastisk klassresa till Malta och bara hade det allmänt bäst tills det i juni var dags att säga hejdå till grundskolan och hej till sommarlov! Mitt sommarlov var underbart, med många fina tider med vänner och folk jag älskar, fint väder, ja det var verkligen en underbar sommar Sverige hade att bjuda på! Jag var också och hälsade på min fina syster i England under några dagar och hade det hur mysigt som helst. 2 cirkusläger har jag också hunnit med, ett i Stockholm och ett i Finland, 2 minnen för livet med riktigt roliga stunder. Och så har jag ju börjat gymnasiet! Det känns verkligen som jag har valt rätt, skolan är perfekt för mig, människorna är underbara, och lärarna engagerade. Jag och syrran min har ju valt att gå olika program, och det märks ju inte så mycket nu i ettan när alla i stort sätt läser samma kurser, men sedan senare kommer vi inte ha så mycket lektioner tillsammans och även fast det känns ovant så känns det skönt att få göra lite saker själv utan henne liksom. Hahha jag vet inte om man förstår vad jag menar om man inte själv är tvilling, men det hoppas jag att ni gör! 
Jag njuter för fullt av livet, och det hoppas jag att ni också gör, för det är det man ska göra! Se till att umgås med de man mår bra av att umgås med och ha roligt, ta chanser och skratta, det mår man ju så himla bra av! 
Hahha det här inlägget blev väääldigt långt nu men kände att jag verkligen behövde skriva av mig lite så då blev det bara så! Hoppas ni får en bra kväll, puss puss :*

Skolan

Hejhej! Tänkte bara uppdatera lite snabbt idag så skriver jag nog mer när jag komer hem. Jag har nämligen en cirkusfri dag idag så efter skolan ska jag bara hem och ta en plugg/viloeftermiddag och det ska bli hur skönt som helst verkligen! Väldigt välbehövligt när det börjar bli så mörkt att det känns som jag är nyvaken dygnet runt. Den här veckan är ganska fullspäckad med prov och inlämningar, men det känns helt okej och det rullar på. Träningen är rolig som vanligt, och vi har fått en airtrack på cirkusen som gör att man kan hoppa typ 7 meter upp i luften, så himla kul och bara springa på den och göra massa volter. Det bästa jag vet. Inlägget får avslutas med 2 fina webcambilder på mig och min fina vän Clara. Puss puss :*
 

JAG LEVER

Hejsan alla glada! Tänkte bara titta in här lite snabbt och säga hej, det var ju typ ett halvår sedan, men nu har jag äntligen fått tillbaka blogglusten och tänkte att jag skulle börja blogga lite när jag har tid och lust. Uppdatering om mitt liv kommer snart, men nu sitter jag här i soffan och är nervös för ett matteprov som jag ska ha nu i eftermiddag, men det går nog bra. Ska snart dra ner till skolan, jag hör nog av mig senare ikväll. Puss puss :*
 
Suddig bild från förra veckan på en mycket glad Hedvig :)
 
RSS 2.0